Amrut, vyráběný téměř výhradně z ječmene pěstovaného v úrodných pláních na úpatí Himalájí a filtrovaný bez chlazení, je podobný skvělé skotské whisky ze Speyside
Amrut Bagheera single malt je vyroben z 99% sladového ječmene a 1% rašelinového sladového ječmene. Tato whisky těží ze sudového závěru po sherry, přetékajícího přírodními tóny, vyjádřenými černým panterem (nebo Bagheerou) na etiketě, whisky s překvapivou a vynikající aromatickou paletou.
Amrut v dárkovém balení se dvěma originálníma skleničkami Amrut.
Vůně: Sladká, ovocná a kořeněná.
Chuť: Kořenitá, pepřová, s nádechem sherry a rašelinovým nádechem.
Závěr: Pepřové, kořenité, sladké tóny s nádechem sherry a rašelinovým nádechem.
Amrut, vyráběný téměř výhradně z ječmene pěstovaného v úrodných pláních na úpatí Himalájí a filtrovaný bez chlazení, je podobný skvělé skotské whisky ze Speyside. Má ovocné, čokoládové a kořenité tóny typické pro zrání v exbourbonových sudech. S nepopiratelným úspěchem nabízí palírna malé ročníky s přirozenou stupňovitostí nad 60 %, aby ještě více podtrhla jemnost a jedinečný charakter single malt.
Informace
Obsah alkoholu: 46%
Obsah lahve: 0,7 l
Země původu: Indie
Značka/Výrobce: Amrut
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.
Pálenice Amrut byla založena v roce 1948 jako Amrut Laboratories. Společnost, kterou založil Shri JN Radhakrishna, začala míchat a stáčet do lahví alkoholické nápoje různých druhů. Během 50.-tých a 60.-tých let 20. století Amrut uvedl produkty pro indické ozbrojené síly a také pro běžný trh; mezi nimi byl i tmavý rum Amrut XXX a Silver Cup Brandy. V průběhu 70. let 20. století začal Amrut propagovat hroznové brandy s názvem Bejo, které se vyrábělo z bangalórskeho modrého hroznů.
Sladovou whisky začala společnost vyrábět až v 80. letech 20. století. Směrnice na to, co je whisky, jsou v Indii rozhodně laxní. Ve skutečnosti 90 procent whisky, která se v Indii konzumuje, se vyrábí z melasy a míchaná sladová whisky může někdy obsahovat pouze 4 procenta sladové whisky. Amrut usiloval nabídnout lepší produkt - takový, který by vyhovoval celosvětovým požadavkům. Aby zdokonalil tento proces, využil přitom pomoc expertů ze Skotska.
Ječmen je speciálně vyprodukovaný na úpatí Himalájí a whisky dozrává v nadmořské výšce více než 900 m nm u města Bangalore. Díky tropickým podmínkám whisky dozrává extrémně rychle. Každý rok se vytratí až 15 procent podílu alkoholu. Jde o tzv. andělsky podíl, a proto není moudré nechávat whisky zrát déle než pár let, aby její podíl alkoholu neklesl pod 40 procent, když to už přestává být whisky.
Bumbu rum Vyrobený ze štávy cukrové třtiny vypěstované na Barbadosu, Belize, Brazílii, Kostarice, Dominikánské republice, El Salvadoru, Guyaně a Hondurasu.
Santos Dumont XO Elixir Rum limitovaná edice prémiového rumového likéru.
Isautier Arrangé Banane Flambée je ochucený rum s lehkým, sladkým a ovocným aroma.
Ovocný likér vyrobený podle originální receptury s 35% podílem višňové šťávy a s lehkým mandlovým nádechem okouzlí svou lahodnou chutí a vůní.
Na počest Kuytchi, Incké bohyně duhy, byl vytvořen nový spirit drink na bázi Ron Millonario, obohacený o vzácná přírodní aromata včetně kakaa a “dulce de leche”.
Plantation Barbados Extra Old 20th Anniversary Rum po ukončení zrání na Barbadosu je tento rum transportován do Francie, kde zraje další dva roky.
Bruichladdich Port Charlotte 10y je jedinečná skotská single malt whisky, která zraje v dvojích sudech.
Arran 10letá whisky, oficiálně uvedena na trh v roce 2006, leží v srdci ostrova Isle of Arran.
A. H. Riise XO Reseve je vyráběn ručním mícháním několika druhů rumů zrajících až dvacet let, které mají nádherně zlatavou mahagonovou barvu.
Exkluzivní rum Cihuatan Le Suerte je limitovaná edice, která byla filtrována přes křemen a zrála 15 let v panenských sudech z amerického bílého dubu.
Planteray Cut & Dry představuje dokonalou harmonii 100% barbadoského řemeslného rumu a dužiny místních kokosových ořechů.
Plantation Barbados Extra Old 20th Anniversary Rum po ukončení zrání na Barbadosu je tento rum transportován do Francie, kde zraje další dva roky.
Bunnahabhain Stiuireadair (vyslovuje se "stew-rahdur" a znamená "kormidelník" ve skotské gaelštině) je posledním členem posádky Bunnahabhain.
Highland Park 10y vlastní, ručně převracený slad. Nakuřování rašelinou z nedaleké oblasti Hobbister Moor. Deset let zrání v sudech po sherry.
Rum Malteco 2011 Vintage Reserva je lahodný s bohatými tóny karamelu, vanilky a sušeného ovoce.
Monkey Shoulder Blended Malt Whisky zaujme na první pohled, nejen svým jménem. Jednoduché provedení láhve je doplněno třemi opicemi.
Tullamore Dew 12letá je pečlivě vybranou směsí třikrát destilovaných irských whiskey, zrajících minimálně 12 let v sudech po bourbonu a Oloroso sherry.
Bollinger Special Cuvée je vytvořeno z hroznů pocházejících z 80 % procent z parcel klasifikace Grand Cru a Premier Cru.
Botran 18y Solera zraje stejným způsobem jako jeho mladší verze, ale obsahuje rumy až 18 let staré.
Don Papa Sherry Casks Finish je rum na bázi melasy, který po výrobě v destilační koloně zraje 4 roky v dubových sudech po bourbonu.
Baron Hildprandt Zralá Malina je poctivý destilát vyrobený macerací prvotřídních malin z jižních Čech.
Gold of Mauritius Emerald Edition je prémiový rum z ostrova Mauricius. Tento rum vznikl smícháním pětiletých rumů, které zrály v dubových sudech, což mu dodává bohatou a harmonickou chuť.
Ardmore Legacy vydali v roce 2014, aby zaujala místo Ardmore Traditional. Přináší na stůl lehce rašelinový, dřevitý a výrazně kořenitý chuťový profil.
Ballantine's Finest každoročně vydává speciální sběratelské lahve, v ročníku 2023 byly tyto věnovány kapelám AC/DC a Queen.
Ballantine's Finest každoročně vydává speciální sběratelské lahve, v ročníku 2023 byly tyto věnovány kapelám AC/DC a Queen.
Novinka: Rum plný kontrastů – síla Jamajky & jemnost Dominikány
Unikát v Evropě od českého bottlera RUM CZ/SK. Brazilská cachaça infuzovaná květy amazonské rostliny Jambu. Vzrušující chuťová exploze na patře a elektrizující pocit mravenčení na jazyku a rtech.
Sarti Rosa je tak ideální ingrediencí pro přípravu Sarti Spritz koktejlu