
Pálenka (nebo také destilát, lidově též kořalka, či gořalka nebo i šnaps) je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena.
Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vzniká ta...
Pálenka (nebo také destilát, lidově též kořalka, či gořalka nebo i šnaps) je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena.
Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vzniká takzvaný surový destilát, který se další destilací (rektifikací) upravuje na pitnou lihovinu, tato se už nepřislazuje. Po rektifikaci a případném rozředění se lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých druhů pálenek se k ukládání používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť. Moderní pálenice jsou vybaveny ultrazvukovým zařízením pro umělé stárnutí pálenky. Domácí pálení je v ČR zakázáno, nejedná se však o trestný čin, ale o přestupek.
Objem alkoholu se má pohybovat mezi 36–50 %. Jeho vyšším obsahem trpí chuť a vůně lihoviny.
Přejeme Vám úspěšný výběr pálenky u nás, Nápoje Červený.

Absinthe Pére Kermans má delikátní rostlinné aroma a lehce nasládlou chuť. Smícháním s vodou dosáhnete nejlepšího výsledku.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací pivní mladiny a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Destiláty jsou vyrobeny alkoholovým kvašením a destilací meruněk/švestek/jablek/višní/hrušek Williams a naředěny měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací hrušek Williams a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací jablek a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací kdoulí a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno macerací sušených plodů černého rybízu ve velejemném obilném lihu s přidáním rybízového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z černého rybízu.
Vyrobeno macerací sušených plodů hrušek ve velejemném obilném lihu s přidáním hruškového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z hrušek.
Vyrobeno macerací sušených plodů meruněk ve velejemném obilném lihu s přidáním meruňkového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z meruněk.
Vyrobeno macerací sušených plodů švestek ve velejemném obilném lihu s přidáním švestkového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z švestek.
Vyrobeno macerací sušených plodů višní ve velejemném obilném lihu s přidáním višňového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z višní.
Nová verze dárkového balení vylepšeného na přání zákazníků o meruňkový destilát.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací meruněk a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Perníček 0,05 l 28 % – kořeněný vánoční likér s vůní skořice a hřebíčku, v praktické mini lahvi. Ideální dárek nebo chuťový zážitek pro sezonu.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací švestek (bez pecek) a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací višní a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Zralé a sladké švestky jsou pečlivě přebrány a fermentovány při nízkých teplotách pro maximální extrakci ovocného aroma.
Zralé a sladké švestky jsou pečlivě přebrány a fermentovány při nízkých teplotách pro maximální extrakci ovocného aroma.
Prvotřídní hruškovice z ovoce z jižních Čech. Jednotlivé odrůdy hrušek jsou pečlivě vybírány a míchány pro dosažení výjimečné a vyvážené chuti.
Novinka – Baron Hildprandt Medová Hruška 30 % (0,7 l): harmonické spojení zralých hrušek, medu a ovocného destilátu z jižních Čech.
Novinka – Baron Hildprandt Medová Švestka 30 % (0,7 l): vyvážené spojení zralých švestek a medu v jemné ovocné pálence z jižních Čech.
Poctivý destilát z prvotřídních hrušek z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality.
Baron Hildprandt Zralá Malina je poctivý destilát vyrobený macerací prvotřídních malin z jižních Čech.
Baron Hildprandt ze Zralých Meruněk je originální nasládlá blendovaná specialita z ovoce z jižních Čech.
Poctivý destilát z prvotřídních švestek z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality.
Tuto originální nasládlou blendovanou specialitu jsme vyrobili macerací prvotřídních třešní.
Cachaça Magnífica Bica do Alambique putuje z destilačního přístroje rovnou do láhve – bez zrání či naředění.
Calvados Pâpidoux Fine je vyráběn tradiční normandskou metodou, která spočívá v destilaci několika různých odrůd jablek.