Pálenka (nebo také destilát, lidově též kořalka, či gořalka nebo i šnaps) je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena.
Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vzniká ta...
Pálenka (nebo také destilát, lidově též kořalka, či gořalka nebo i šnaps) je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena.
Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vzniká takzvaný surový destilát, který se další destilací (rektifikací) upravuje na pitnou lihovinu, tato se už nepřislazuje. Po rektifikaci a případném rozředění se lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých druhů pálenek se k ukládání používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť. Moderní pálenice jsou vybaveny ultrazvukovým zařízením pro umělé stárnutí pálenky. Domácí pálení je v ČR zakázáno, nejedná se však o trestný čin, ale o přestupek.
Objem alkoholu se má pohybovat mezi 36–50 %. Jeho vyšším obsahem trpí chuť a vůně lihoviny.
Přejeme Vám úspěšný výběr pálenky u nás, Nápoje Červený.
Absinthe Pére Kermans má delikátní rostlinné aroma a lehce nasládlou chuť. Smícháním s vodou dosáhnete nejlepšího výsledku.
Prvotřídní hruškovice z ovoce z jižních Čech. Jednotlivé odrůdy hrušek jsou pečlivě vybírány a míchány pro dosažení výjimečné a vyvážené chuti.
Prvotřídní slivovice z ovoce z jižních Čech. Díky unikátní 4-násobné destilaci je získán ultra jemný a čistý destilát, který zraje 1 rok ve smaltovaných tancích.
Poctivý destilát z prvotřídních hrušek z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality.
Baron Hildprandt Zralá Malina je poctivý destilát vyrobený macerací prvotřídních malin z jižních Čech.
Baron Hildprandt ze Zralých Meruněk je originální nasládlá blendovaná specialita z ovoce z jižních Čech.
Poctivý destilát z prvotřídních švestek z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality.
Bošácka Slivovica je specialita vyráběná v tomto regionu již více než 100 let podle starých osvědčených receptur.
Cachaça Velho Barreiro Traditional je národním brazilským alkoholickým nápojem, vyráběným z cukrové třtiny.
Calvados Pâpidoux Fine je vyráběn tradiční normandskou metodou, která spočívá v destilaci několika různých odrůd jablek.
Jablečný destilát zrající v dubových sudech po dobu pěti let, které mu propůjčily elegantní charakter a tradiční aroma.
Ušlechtilá jablečná pálenka, která zrála v dubových sudech minimálně po dobu šesti let. Krásná jantarová barva se zlatými odlesky.
Chateau du Breuil Calvados Fine je skvělý calvados s jemnou vůní mentolu a zeleného jablka.
Garage 22 Kmínka - Semínka českého kmínu se napražili v pecích na chleba v restauraci Eska. Tim získává kmínka výrazné aroma a dlouhou chuť. Tradiční český destilát v novém kabátu.
Konzumní jemný líh vhodný zejména k domácí přípravě alkoholických nápojů a bylinných extraktů.
Konzumní jemný líh vhodný zejména k domácí přípravě alkoholických nápojů a bylinných extraktů.
Ovocný likér vyrobený podle originální receptury s 35% podílem višňové šťávy a s lehkým mandlovým nádechem okouzlí svou lahodnou chutí a vůní.
Pircher Williams hrušková pálenka je vyrobena jen z čerstvých, plných williams hrušek. Palírna Pircher garantuje tu nejvyšší kvalitu.
Pircher Williams s Hruškou je jemný hruškový destilát nejvyšší kvality obklopuje v lahvi skutečnou hrušku.
Přivoněli jsme a ochutnali jsme velmi aromatickou hruškovici z Radlíku.
Královnou mezi hruškovicemi je bezesporu Williamska. Její vůně je svěže opojná a chuť připomíná hruškový kompot.
Zlatá hruškovice z Radlíku zrála v malých dubových sudech. Jedná se výjimečný blend z odrůd Lukas, Clappova a Williams.
Když někdo jde vypálit Velkopavlovickou meruňku, tak ví co jde dělat, protože to je asi nejdražší odrůda meruněk.
Není to jen obyčejná “ořechovka” – jako základ byla použita naše vyhlášená Vínovice, která posbírala mnoho ocenění na tuzemských i zahraničních soutěžích destilátů.
Radlík slivovice má alkoholovou typickou sílu 50%, ale je velmi jemná. Ve švestkovém destilátu ucítíte olejovitou slupku, aromatickou dužninu a jemnou ozvěnu pecky.
Radlík slivovice dubový sud - co je Radlíku typické je pomalé řízené kvašení což zanechá v destilátu hodně ovocitosti s krásnou jemností a v tom je jeden z nejlepších v Čechách.
Velmi vzácná odrůda švestek Karlátka, se povedla zajistit pro tuto jedinečnou Slivovici.
Aronie patří mezi ovoce pocházející původně ze Severní Ameriky, kde se jí dařilo v zalesněných oblastech a bažinách.