Vážení zákazníci, prodejna ŽATEC je pro Vás otevřena Pondělí - Pátek, 9:00 - 17:00, Sobota - ZAVŘENO. Děkujeme za pochopení, Nápoje Červený
Pálenka (nebo také destilát, lidově též kořalka, či gořalka nebo i šnaps) je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena.
Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vzniká ta...
Pálenka (nebo také destilát, lidově též kořalka, či gořalka nebo i šnaps) je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena.
Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vzniká takzvaný surový destilát, který se další destilací (rektifikací) upravuje na pitnou lihovinu, tato se už nepřislazuje. Po rektifikaci a případném rozředění se lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých druhů pálenek se k ukládání používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť. Moderní pálenice jsou vybaveny ultrazvukovým zařízením pro umělé stárnutí pálenky. Domácí pálení je v ČR zakázáno, nejedná se však o trestný čin, ale o přestupek.
Objem alkoholu se má pohybovat mezi 36–50 %. Jeho vyšším obsahem trpí chuť a vůně lihoviny.
Přejeme Vám úspěšný výběr pálenky u nás, Nápoje Červený.
Absinthe Pére Kermans má delikátní rostlinné aroma a lehce nasládlou chuť. Smícháním s vodou dosáhnete nejlepšího výsledku.
Destiláty jsou vyrobeny alkoholovým kvašením a destilací meruněk/švestek/jablek/višní/hrušek Williams a naředěny měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací hrušek Williams a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno macerací medových víček od včel chovaných v panenské přírodě na pomezí Třeboňské pánve a Novohradských hor v naší výborné jablkovici. Obsahuje jablkový destilát, mateří kašičku, propolis, pyl, med a je naředěna demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Obsahuje 80 gramů cukrů v litru destilátu....
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací jablek a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací kdoulí a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno macerací sušených plodů černého rybízu ve velejemném obilném lihu s přidáním rybízového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z černého rybízu.
Vyrobeno macerací sušených plodů hrušek ve velejemném obilném lihu s přidáním hruškového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z hrušek.
Vyrobeno macerací sušených plodů meruněk ve velejemném obilném lihu s přidáním meruňkového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z meruněk.
Vyrobeno macerací sušených plodů švestek ve velejemném obilném lihu s přidáním švestkového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z švestek.
Vyrobeno macerací sušených plodů višní ve velejemném obilném lihu s přidáním višňového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z višní.
Nová verze dárkového balení vylepšeného na přání zákazníků o meruňkový destilát.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací meruněk a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací švestek (bez pecek) a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací višní a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Zralé a sladké švestky jsou pečlivě přebrány a fermentovány při nízkých teplotách pro maximální extrakci ovocného aroma.
Zralé a sladké švestky jsou pečlivě přebrány a fermentovány při nízkých teplotách pro maximální extrakci ovocného aroma.
Prvotřídní hruškovice z ovoce z jižních Čech. Jednotlivé odrůdy hrušek jsou pečlivě vybírány a míchány pro dosažení výjimečné a vyvážené chuti.
Prvotřídní slivovice z ovoce z jižních Čech. Díky unikátní 4-násobné destilaci je získán ultra jemný a čistý destilát, který zraje 1 rok ve smaltovaných tancích.
Poctivý destilát z prvotřídních hrušek z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality.
Baron Hildprandt Zralá Malina je poctivý destilát vyrobený macerací prvotřídních malin z jižních Čech.
Baron Hildprandt ze Zralých Meruněk je originální nasládlá blendovaná specialita z ovoce z jižních Čech.
Poctivý destilát z prvotřídních švestek z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality.
Bošácka Slivovica je nejvyšší kvality je vyráběna podle starých osvědčených receptur.
Cachaça Magnífica Bica do Alambique putuje z destilačního přístroje rovnou do láhve – bez zrání či naředění.
Cachaça Magnífica Extra Premium se vyznačuje dvojím zráním. Nejprve odpočívá jeden rok v kádích ze dřeva ipê a poté putuje na minimálně tři roky do sudů z amerického dubu.
Cachaça Velho Barreiro Traditional je národním brazilským alkoholickým nápojem, vyráběným z cukrové třtiny.
Calvados Pâpidoux Fine je vyráběn tradiční normandskou metodou, která spočívá v destilaci několika různých odrůd jablek.