Vážení zákazníci, prodejna ŽATEC je pro Vás otevřena Pondělí - Pátek, 9:00 - 17:00, Sobota - ZAVŘENO. Děkujeme za pochopení, Nápoje Červený
Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco, 50 km od Guadalajary. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana, zvané Weberova modrá agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Někdy se chybně uvádí, že vynálezci tequily jsou jihoameričití indiáni. Ti však vů...
Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco, 50 km od Guadalajary. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana, zvané Weberova modrá agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Někdy se chybně uvádí, že vynálezci tequily jsou jihoameričití indiáni. Ti však vůbec neznali proces destilace. První tequilu začali vyrábět až španělští kolonizátoři.
Podle mexických zákonů se může tequila vyrábět pouze v pěti oblastech. A to v celém státě Jalisco, kde je nejvíce rozšířen výskyt Weberovy modré agáve. Dále pak v určitých oblastech států Guanajuato, Michoacán, Nayarit a Tamaulipas.
Na každé láhvi tequily by mělo být označení NOM a číslo. Název NOM znamená zkratku „Norma Oficial Mexicana“. Je to ochranná známka tequily mexickým zákonem. Číslo připojené ke zkratce NOM uvádí místo, kde byla tequila vyrobena.
Po deseti letech pěstování a ošetřování Weberovy modré agáve nastává období zralosti, kdy se tuhé listy rostliny osekají ze srdce agáve - tzv. piña. Piña se posléze dopraví do palírny, kde je s pomocí speciálního nože - coa - půlena.
Rozřezané části se vloží do kotle vytápěného parou, kde se několik hodin vaří. Vůně varu připomíná marmeládu. Dlouhý var rozruší pletiva, škrob se rozloží na zkvasitelné cukry, šťáva se zahustí a dojde ke změně barvy z bílé až na hnědou.
Hmota připomínající povidla se lisuje a naředí vodou, protože nyní bude tři dny kvasit v kádích. Destiluje se dvakrát až třikrát na lihovost v rozmezí 50 - 60%. Vzniklý destilát ještě není tequilou ale tzv. tubou (tuba).
Ve finální fázi se může tuba uložit k zaokrouhlení chuti a vůně do inertních nádob nebo se nechá zrát v dubových sudech.
MéněPo destilaci tento druh vůbec nezraje, El Jimador 100% Agave Blanco se nechává pouze uležet a díky tomu si zachovává krystalickou barvu a výraznou, ostřejší chuť i aroma čerstvé agáve.
Reposado znamená uleželý nebo odpočatý. El Jimador 100 % Agave Reposado zraje 2 měsíce v dubových soudcích, z nichž získává krásnou světle zlatavou barvu.
La Cofradia Anejo Tequila vyrábí mexická společnost La Cofradia více jak 50 let.
Tequila La Cofradia Iguana Reposado prochází dvojí destilací, aby se docílilo jedinečné chuti a barvy této luxusní tequily.
Třikrát destilovaná stříbrná tequila, vyrobená ze sopečné vody inspirovaná mexickou tradicí Talavera, inspirativní, krásná a inspirující.
La Cofradia Reposado zraje 6 měsíců v dubových sudech po bourbonu. Absolutně vedoucí tequila, velice harmonické a jemné v chuti.
Liqueur de Tequila Rose světově nejprodávanějším krémovým likérem, ochuceným jahodami.
Prémiová tequila s čirou barvou a vůní po čerstvém ovoci. Chuť je na patře hedvábně jemná s výraznou chutí citrusů a bílého pepře. V krásné stylové, hranaté lahvi z mohutného čirého skla, polepena etiketou z kůže a kovu.
Prémiová tequila se světlými zlatavými tóny. Ucítíte v ní bílý pepř a čerstvý citron. V krásné stylové, hranaté lahvi z mohutného čirého skla, polepena etiketou z kůže a kovu.
Mezcal Gusano Rojo je dnes jedním z nejpopulárnějších mez-calů na světě.
Při výrobě mezcalu Ojo de Tigre se používají dvě odrůdy agáve.
Mezcal Perro de San Juan Espadin Black - ochutnejte jedinečné chutě a vůně espadinské agáve
Se Busca Mezcal Artesanal je prémiový Mezcal, je vyroben ze 100% agáve Augustifolia Espadin.
Mezcal Zignum Anejo jantarové barvy. S robustní chutí ze dřeva a kouře. Vynikající pro samotné vychutnání.
Exkluzivitu pro Padre Azul Añejo tvoří jeho doba zrání, která je minimálně 18 měsíců v ručně vybraných dubových sudech po bourbonu.
Exkluzivitu pro Padre Azul Añejo tvoří jeho doba zrání, která je minimálně 18 měsíců v ručně vybraných dubových sudech po bourbonu.
Silný zážitek plný ovocných tónů zralého agáve to je Padre Azul Tequila Blanco.
Prémiová Padre Azul Tequila Reposado zrající minimálně 8 měsíců v sudech po bourbonu.
Prémiová Padre Azul Tequila Reposado zrající minimálně 8 měsíců v sudech po bourbonu.
Royal Swan Strawberry Cream Tequila je jahodový smetanově krémový likér, s přídavkem pravé tequily.
Sangre de Vida, „krev života“ je bílá prémiová tequila vyrobená ze 100% agáve. Vysoce kvalitní srdce agáve jsou pečlivě pražená v cihlových pecích.
Sangre de Vida, „krev života“ je bílá prémiová tequila vyrobená ze 100% agáve. Vysoce kvalitní srdce agáve jsou pečlivě pražená v cihlových pecích.
Corralejo Aňejo zraje 12 měsíců v sudech z nových amerických dubů, které jsou uvnitř vypáleny, aby propůjčily dotek kouře výslednému produktu.
Corralejo Blanco je výsledkem destilace v měděných kotlíkových destilačních zařízeních a je lahvována nezrající.
Corralejo Reposado je uleželá 4 měsíce v sudech z francouzského, amerického a letního dubu neboli křemeláku.
Tequila El Charro Reposado zraje 6 měsíců v dubových sudech. Vyrobena ze 100% Agáve.
Rooster Rojo Añejo Smoked Pineapple je výborná a vysoce kvalitní tequila s příchutí červeného španělského ananasu.