Vážení zákazníci, velice děkujeme za Vaše objednávky, vzhledem k jejich extrémnímu množství, může odeslání Vašeho balíčku trvat až 5 dní. Děláme co můžeme a omlouváme se komplikace! Doručení do Vánoc garantujeme u objednávek vytvořených do 15.12.2023.
Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco, 50 km od Guadalajary. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana, zvané Weberova modrá agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Někdy se chybně uvádí, že vynálezci tequily jsou jihoameričití indiáni. Ti však vů...
Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco, 50 km od Guadalajary. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana, zvané Weberova modrá agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Někdy se chybně uvádí, že vynálezci tequily jsou jihoameričití indiáni. Ti však vůbec neznali proces destilace. První tequilu začali vyrábět až španělští kolonizátoři.
Podle mexických zákonů se může tequila vyrábět pouze v pěti oblastech. A to v celém státě Jalisco, kde je nejvíce rozšířen výskyt Weberovy modré agáve. Dále pak v určitých oblastech států Guanajuato, Michoacán, Nayarit a Tamaulipas.
Na každé láhvi tequily by mělo být označení NOM a číslo. Název NOM znamená zkratku „Norma Oficial Mexicana“. Je to ochranná známka tequily mexickým zákonem. Číslo připojené ke zkratce NOM uvádí místo, kde byla tequila vyrobena.
Po deseti letech pěstování a ošetřování Weberovy modré agáve nastává období zralosti, kdy se tuhé listy rostliny osekají ze srdce agáve - tzv. piña. Piña se posléze dopraví do palírny, kde je s pomocí speciálního nože - coa - půlena.
Rozřezané části se vloží do kotle vytápěného parou, kde se několik hodin vaří. Vůně varu připomíná marmeládu. Dlouhý var rozruší pletiva, škrob se rozloží na zkvasitelné cukry, šťáva se zahustí a dojde ke změně barvy z bílé až na hnědou.
Hmota připomínající povidla se lisuje a naředí vodou, protože nyní bude tři dny kvasit v kádích. Destiluje se dvakrát až třikrát na lihovost v rozmezí 50 - 60%. Vzniklý destilát ještě není tequilou ale tzv. tubou (tuba).
Ve finální fázi se může tuba uložit k zaokrouhlení chuti a vůně do inertních nádob nebo se nechá zrát v dubových sudech.
MéněCabo Wabo Reposado - stárnutí této tequily probíhá po dobu 4 až 6 měsíců v amerických dubových sudech.
Vyrobili jsme tequilu. Přesněji řečeno Tequilu Reposado, která je "Realmente muy bueno", jak se říká v centru Guadalajary.
La Cofradia Anejo Tequila vyrábí mexická společnost La Cofradia více jak 50 let.
La Cofradia Reposado zraje 6 měsíců v dubových sudech po bourbonu. Absolutně vedoucí tequila, velice harmonické a jemné v chuti.
Liqueur de Tequila Rose světově nejprodávanějším krémovým likérem, ochuceným jahodami.
Při výrobě mezcalu Ojo de Tigre se používají dvě odrůdy agáve.
Při výrobě mezcalu Ojo de Tigre se používají dvě odrůdy agáve.
Mezcal Perro de San Juan Espadin Black - ochutnejte jedinečné chutě a vůně espadinské agáve
Padrecito se vyrábí ze 100% modré Weber agáve, která se sklízí mladá ve věku pouhých 6 let.
Exkluzivitu pro Padre Azul Añejo tvoří jeho doba zrání, která je minimálně 18 měsíců v ručně vybraných dubových sudech po bourbonu.
Exkluzivitu pro Padre Azul Añejo tvoří jeho doba zrání, která je minimálně 18 měsíců v ručně vybraných dubových sudech po bourbonu.
Silný zážitek plný ovocných tónů zralého agáve to je Padre Azul Tequila Blanco.
Silný zážitek plný ovocných tónů zralého agáve to je Padre Azul Tequila Blanco.
Prémiová Padre Azul Tequila Reposado zrající minimálně 8 měsíců v sudech po bourbonu.
Prémiová Padre Azul Tequila Reposado zrající minimálně 8 měsíců v sudech po bourbonu.
Royal Swan Strawberry Cream Tequila je jahodový smetanově krémový likér, s přídavkem pravé tequily.
Corralejo Aňejo zraje 12 měsíců v sudech z nových amerických dubů, které jsou uvnitř vypáleny, aby propůjčily dotek kouře výslednému produktu.
Corralejo Blanco je výsledkem destilace v měděných kotlíkových destilačních zařízeních a je lahvována nezrající.
Corralejo Reposado je uleželá 4 měsíce v sudech z francouzského, amerického a letního dubu neboli křemeláku.
Tequila El Charro Reposado zraje 6 měsíců v dubových sudech. Vyrobena ze 100% Agáve.
Velmi jemná zlatá tequila, destilovaná z plně vyzrálých srdcí modré agáve získává díky staření v dubových sudech výraznou a bohatou chuť s nezaměnitelným zlatavým tónem.
Tequila Sierra Tropical Chilli - mango, passion fruit, chillli a Sierra Tequila Blanco - to vše dohromady tvoří nový likér na bázi Tequily.
Tequila Tres Sombreros Silver - tato stříbrná tequilla je delikátní a temperamentní žihadlo v litrové lahvi.