Aperitiv (z franc. apéritif nebo ital. aperitivo - "otvírající") je alkoholický nápoj, který se podává 15–20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm a vyvolává či probouzí větší chuť na jídlo. Mělo by ho být skutečně jen malé množství a jde také o společenskou záležitost. Protějškem aperitivu je digestiv, který se podává na závěr....
Aperitiv (z franc. apéritif nebo ital. aperitivo - "otvírající") je alkoholický nápoj, který se podává 15–20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm a vyvolává či probouzí větší chuť na jídlo. Mělo by ho být skutečně jen malé množství a jde také o společenskou záležitost. Protějškem aperitivu je digestiv, který se podává na závěr.
Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách nebo miskách s tenkým plátkem citronu. Zde platí: jiný alkohol, jiný způsob podávání. Už ve starém Římě se pil aperitiv, aby se připravil trávicí trakt na požitky z nadcházející hostiny. Časem se z aperitivu stala velmi sofistikovaná záležitost. Velkou zásluhu na tom mají Italové, právě v Itálii se zrodily aperitivy, jako je Campari, Martini nebo Cinzano.
Aperitiv může být lehký – sekt, šampaňské, suché bílé nebo červené víno, nebo sladký – cinzano, becherovka, portské víno, martini, sherry. Sem také řadíme lihoviny – vodka, hořké nebo hořkosladké likéry – Fernet Stock, Becherovka. Lihoviny se podávají dobře vychlazené 0,05 l bez přidané vody.
Přejeme Vám úspěšný výběr aperitivů u nás, Nápoje Červený.
Aperol je unikátní likér oranžovočervené barvy. Pochází z roku 1919 ze severovýchodní Itálie. Má bohatou a komplexní chuť vyplývající z infuze směsi vysoce kvalitních bylin a kořenů.
Aperol je unikátní likér oranžovočervené barvy. Pochází z roku 1919 ze severovýchodní Itálie. Má bohatou a komplexní chuť vyplývající z infuze směsi vysoce kvalitních bylin a kořenů.
Campari Bitter se připravuje louhováním 86 hořkých bylin, aromatických rostlin a ovoce, ve směsi alkoholu a vody.
Původní receptura z roku 1860, která pochází z Novary, zůstala beze změny a je základem několika celosvětově proslulých alkoholických koktejlů.
Původní receptura z roku 1860, která pochází z Novary, zůstala beze změny a je základem několika celosvětově proslulých alkoholických koktejlů.
Připravuje louhováním 86 hořkých bylin, aromatických rostlin a ovoce, ve směsi alkoholu a vody.
Legendární koktejl Negroni v „ready to enjoy“ podobě. Koktejl Negroni vznikl v roce 1919 jako jeden z prvních twistů na italskou klasiku Americano
Campari Soda je první „ready to drink“ produkt v historii alkoholických nápojů.
Cinzano Extra Dry je celosvětově proslulý alkoholický nápoj obdivovaný pro svoji jemnou vyváženou chuť a charakteristické aroma.
Dolin Blanc Vermouth de Chambéry je slavný pro svůj čistý, lehký a květinový styl, díky němuž s ním vytvoříte fantastické Martini.
Dolin Dry Vermouth de Chambéry - s tímto vermutem si Martini jednoduše zamilujete. Zkuste jej v poměru 1:1 a uvidíte sami!
Dolin Rouge Vermouth de Chambéry - více než padesát bylin dodává tomuto lehkému červenému vermutu jeho jedinečný charakter. Vyzkoušejte jej v kombinaci s bourbonem nebo skotskou whisky, perfektně zafunguje i v Negroni.
St. Raphael Gold Ambre Aperitiv je tradiční aperitiv na bázi vína s přídavkem speciálních koření a chininu zrající po dobu jednoho roku v dubovém sudu.
St. Raphael Rouge Aperitiv je tradiční aperitiv na bázi vína s přídavkem speciálních koření a chininu zrající po dobu jednoho roku v dubovém sudu.