Vážení zákazníci, 1.5.2025 v ŽATCI ZAVŘENO, v Mostě OTEVŘENO bez omezení. Děkujeme za pochopení.
Aperitiv (z franc. apéritif nebo ital. aperitivo - "otvírající") je alkoholický nápoj, který se podává 15–20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm a vyvolává či probouzí větší chuť na jídlo. Mělo by ho být skutečně jen malé množství a jde také o společenskou záležitost. Protějškem aperitivu je digestiv, který se podává na závěr....
Aperitiv (z franc. apéritif nebo ital. aperitivo - "otvírající") je alkoholický nápoj, který se podává 15–20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm a vyvolává či probouzí větší chuť na jídlo. Mělo by ho být skutečně jen malé množství a jde také o společenskou záležitost. Protějškem aperitivu je digestiv, který se podává na závěr.
Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách nebo miskách s tenkým plátkem citronu. Zde platí: jiný alkohol, jiný způsob podávání. Už ve starém Římě se pil aperitiv, aby se připravil trávicí trakt na požitky z nadcházející hostiny. Časem se z aperitivu stala velmi sofistikovaná záležitost. Velkou zásluhu na tom mají Italové, právě v Itálii se zrodily aperitivy, jako je Campari, Martini nebo Cinzano.
Aperitiv může být lehký – sekt, šampaňské, suché bílé nebo červené víno, nebo sladký – cinzano, becherovka, portské víno, martini, sherry. Sem také řadíme lihoviny – vodka, hořké nebo hořkosladké likéry – Fernet Stock, Becherovka. Lihoviny se podávají dobře vychlazené 0,05 l bez přidané vody.
Přejeme Vám úspěšný výběr aperitivů u nás, Nápoje Červený.
Aperol je unikátní likér oranžovočervené barvy. Pochází z roku 1919 ze severovýchodní Itálie. Má bohatou a komplexní chuť vyplývající z infuze směsi vysoce kvalitních bylin a kořenů.
Bottega Cinzano 1757 Vermouth di Torino Rosso je prémiový vermut s charakteristickým sladkým, plným harmonickým tělem.
Campari Bitter se připravuje louhováním 86 hořkých bylin, aromatických rostlin a ovoce, ve směsi alkoholu a vody.
Původní receptura z roku 1860, která pochází z Novary, zůstala beze změny a je základem několika celosvětově proslulých alkoholických koktejlů.
Campari Soda je první „ready to drink“ produkt v historii alkoholických nápojů.
Cinzano Vermouth Bianco je světově proslulý alkoholický nápoj obdivovaný pro svoji jemnou vyváženou chuť a charakteristické aroma.
Cinzano Extra Dry je jemně dochucený, extra suchý vermut. Skvělý je samotný i jako základ do mnoha suchých koktejlů.
Luxardo Antico je vlastní interpretací vermutu Luxardo.
Aperol Spritz zná každý - skvělá kombinace hořkého likéru, prosecca a sody si podmanila celý svět a Luxardo Aperitivo Verde je zajímavou alternativou.
Luxardo Maraschino představuje klasické italské umění výroby likérů a jeho patentované balení je považováno za láhev-ikonu určenou pro širokou veřejnost.
Triplum je klasický „triple sec“ destilovaný společností Luxardo, důsledně věrný původním výrobním specifikacím již od první poloviny 19. století.
Martini Extra Dry vermut byl představen světu 1. dne nového století v 1900.
Martini Aperitivo FLOREALE je vyrobeno z vysoce kvalitní směsi bílého vína. Alkohol se extrahuje vakuovou destilací.
Toto nealkoholické Martini se vyrábí ze stejných vín, ze kterých se vyrábí normální Martini vermuty.
Martini Bianco vermut poprvé spatřilo světlo světa v druhé dekádě minulého století. Tento "bílý" Martini vermut má vlastně jemnou slámovou barvu.
Vermut Martini Rosso byl úplně první vermut, vyráběný od 1863 ve dvou verzích: "jednoduchý" anebo "s quinquina".
Sarti Rosa je tak ideální ingrediencí pro přípravu Sarti Spritz koktejlu
Nealkoholický destilát Sober Spirits Bitter 0,0% je vyroben redestilací z pravého italského bitter likéru.
St. Raphael Gold Ambre Aperitiv je tradiční aperitiv na bázi vína s přídavkem speciálních koření a chininu zrající po dobu jednoho roku v dubovém sudu.
St. Raphael Rouge Aperitiv je tradiční aperitiv na bázi vína s přídavkem speciálních koření a chininu zrající po dobu jednoho roku v dubovém sudu.