
Likér je sladký alkoholický nápoj, často ochucený ovocem, bylinkami, kořením či jinými plody a někdy smetanou. Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu „stát“, a...
Likér je sladký alkoholický nápoj, často ochucený ovocem, bylinkami, kořením či jinými plody a někdy smetanou. Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu „stát“, aby se jejich složky správně spojily.
Výroba likérů počala před staletími, kdy se oddělily od bylinkářské medicíny, často připravované mnichy, tak jako Chartreuse či Benediktýnka. V Itálii byly likéry vyráběny již v 13. století.
Likéry jsou stupňovitostí alkoholu někde mezi dezertními víny a destiláty. Většinou mají mezi 20–40 % alkoholu, ale některé mají i přes 50 %. Cukru mají likéry od 100 g/l. Bylinné alkoholické nápoje s obsahem cukru do 100 g/l se nazývají hořké lihoviny. Lihoviny s obsahem cukru nad 250 g/l lze označit jako krém.
Likéry se připravují vyluhováním bylin, koření nebo dalších aromatických a chuťových přísad ve vodě nebo líhu a přidáním cukru atd. Některé likéry jsou připravovány destilací aromatických a ochucovacích surovin.
Existuje velké množství druhů likérů – bylinné, kávové, čokoládové, vaječné, ovocné, krémové a likéry z koření. Pijí se samotné, nebo se používají při přípravě drinků i pokrmů. Dále se dělí na sladké, polosladké a ovocné (neboli ratafie), na krémy a hořké likéry. Likéry, které mají obsah cukru 10 kg ve 100 litrech a obsahují přísadu aroma se nazývají dvojnásobné pálenky. Občas nejsou slazené vůbec, mohou být barvené i nebarvené. Likéry vyráběné s použitím ovoce nebo obsahují přísadu ovocné šťávy se nazývají ratafie.
Přejeme Vám úspěšný výběr likérů u nás, Nápoje Červený.

A. H. Riise Cream Rum Liqueur delikátní likér z rumu z Panenských ostrovů.
A. H. Riise Sea Salt Caramel Cream Rum Liqueur je likér z rumu z Panenských ostrovů.
Likér Amaro di Angostura byl poprvé představen v červenci 2014 na Tales of the Cocktail v New Orleans. Rok poté na stejném místě byl oceněn titulem Nejlepší nový produkt.
Angostura Aromatic Bitters je základní pomůcka pro barmany i amatérské nadšence míchaných nápojů a zásadní přísada řady klasických koktejlů jako Mai Tai, Singapore Sling, Old Fashioned atd.
Angostura Cocoa Bitters při výrobě se používají výhradně trinidadské kakaové boby, které jsou pověstné svou kvalitou a mimořádnou chutí, pročež jsou považovány za jedny z nejlepších na světě.
Angostura Orange Bitters se vyrábí z kůry zralých karibských pomerančů.
Vyrobeno macerací a lisováním lesních borůvek v ovocném destilátu s přidáním meduňky lékařské, vanilkových lusků z Madagaskaru, kyseliny citrónové a doslazeno cukrem. Likér je ředěn demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad. Typický je jemný zákal. Každá lahev obsahuje minimálně 20 %...
Vyrobeno macerací sušených plodů černého rybízu ve velejemném obilném lihu s přidáním rybízového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z černého rybízu.
Vyrobeno macerací sušených plodů hrušek ve velejemném obilném lihu s přidáním hruškového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z hrušek.
Vyrobeno macerací sušených plodů meruněk ve velejemném obilném lihu s přidáním meruňkového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z meruněk.
Vyrobeno macerací sušených plodů švestek ve velejemném obilném lihu s přidáním švestkového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z švestek.
Vyrobeno macerací sušených plodů višní ve velejemném obilném lihu s přidáním višňového destilátu a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Doslazeno cukrem a doaromatizováno přírodním aroma z višní.
Vyrobeno macerací a lisováním celých malin v ovocném destilátu s přidáním vanilky z Madagaskaru a marocké máty z Egypta. Likér je ředen demineralizovanou vodou ze 102 metru hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třebonské pánve. Každá láhev obsahuje minimálně 20 % malinové šťávy. Typický je jemný zákal.
Baileys je originální, první a stále nejprodávanější irský krémový likér. 80 % surovin použitých na výrobu, ale i balení Baileys pochází z Irska.
Bartida Zelená je peprmintový likér vyrobený tradiční metodou z velejemného lihu, vinného destilátu a přírodních výtažků z máty peprné.
Becherovka je tradiční český bylinný likér s obsahem alkoholu 38 %, jež se původně prodával jako žaludeční kapky.
Becherovka 3l je přírodní bylinný likér s obsahem alkoholu 38% v dárkovém dřevěném boxu.
Nefiltrovaná Becherovka je prémiový bylinný likér, který je součástí ikonické rodiny Becherovky. Je to jedinečný výrobek bez chemických konzervačních látek, barviv, nebo jiných umělých látek a emulgátorů.
Benvenuti Limoncello je vyráběno z nejkvalitnějších sicilských citronů, které s péčí ručně sbírají místní pěstitelé.
Bols Créme de Cassis – vynikající chuť tomuto likéru dodává kombinace přírodního aroma vyzrálých plodů černého rybízu a jemného lihu.
Tradiční italský likér limoncello, který se vyrábí z citronů Femminello.
Bottega Liquore Pistacchio je krémový likér s příjemně sladkou chutí a intenzivní vůní a chutí pistácií.
Vermut Bianco Bottega je založen na odrůdě Pinot Grigio.
Vermut Rosso Bottega je založen na odrůdě Merlot, která je jedním z nejtypičtějších vín v dané oblasti.
Zelená neboli naprostá klasika českých hospod s nezaměnitelnou barvou a chutí máty.
Vecchio Amaro del Capo je velmi populární italský bylinný likér. Základem pro výrobu tohoto italského bylinného likéru jsou nejrůznější cizokrajné byliny.
Cointreau likér a zároveň autentický Triple-Sec Cointreau je symbolem elegance. „Pařížský likér“ nabízející rafinovanou vyváženost sladké a hořké chuti pomerančů z Haiti, Španělska a Brazílie.
Ďábelský krvesaj -počátek jeho výroby spadá do konce 90. let, pod názvem Krvesaj je vyráběn od roku 2000.