Vážení zákazníci, prodejna ŽATEC je pro Vás otevřena Pondělí - Pátek, 9:00 - 17:00, Sobota - ZAVŘENO. Děkujeme za pochopení, Nápoje Červený
Pálenice Amrut byla založena v roce 1948 jako Amrut Laboratories. Společnost, kterou založil Shri JN Radhakrishna, začala míchat a stáčet do lahví alkoholické nápoje různých druhů.
VícePálenice Amrut byla založena v roce 1948 jako Amrut Laboratories. Společnost, kterou založil Shri JN Radhakrishna, začala míchat a stáčet do lahví alkoholické nápoje různých druhů. Během 50.-tých a 60.-tých let 20. století Amrut uvedl produkty pro indické ozbrojené síly a také pro běžný trh; mezi nimi byl i tmavý rum Amrut XXX a Silver Cup Brandy. V průběhu 70. let 20. století začal Amrut propagovat hroznové brandy s názvem Bejo, které se vyrábělo z bangalórskeho modrého hroznů.
Sladovou whisky začala společnost vyrábět až v 80. letech 20. století. Směrnice na to, co je whisky, jsou v Indii rozhodně laxní. Ve skutečnosti 90 procent whisky, která se v Indii konzumuje, se vyrábí z melasy a míchaná sladová whisky může někdy obsahovat pouze 4 procenta sladové whisky. Amrut usiloval nabídnout lepší produkt - takový, který by vyhovoval celosvětovým požadavkům. Aby zdokonalil tento proces, využil přitom pomoc expertů ze Skotska.
Ječmen je speciálně vyprodukovaný na úpatí Himalájí a whisky dozrává v nadmořské výšce více než 900 m nm u města Bangalore. Díky tropickým podmínkám whisky dozrává extrémně rychle. Každý rok se vytratí až 15 procent podílu alkoholu. Jde o tzv. andělsky podíl, a proto není moudré nechávat whisky zrát déle než pár let, aby její podíl alkoholu neklesl pod 40 procent, když to už přestává být whisky.
MéněAmrut, vyráběný téměř výhradně z ječmene pěstovaného v úrodných pláních na úpatí Himalájí a filtrovaný bez chlazení, je podobný skvělé skotské whisky ze Speyside
Nový 46% Amrut je příjemně odlišný od původního vydání.