Gin Portobello Road představili světu tři barmani a restauratéři Ged Feltham, Jake Burger a Paul Lane roku 2011
Gin Portobello Road představili světu tři barmani a restauratéři Ged Feltham, Jake Burger a Paul Lane roku 2011. Roku 2008 zmíněná trojice koupila a modernizovala pub v proslulé, malebné nottinghillské ulici Portobello Road, v historické budově hostince z 19. století. Z původního pubu jménem Portobello Star se brzy nato stal jeden z předních koktejlových barů Londýna. Po několika letech spolubydlení v pokojích nad barem se trojice přátel rozhodla přeměnit prostory na muzeum, které by mapovalo londýnskou historii ginu.
Tak vznikl jedinečný „Ginstitute“, dnes druhé nejmenší muzeum Londýna a jedno z mála uznávaných edukačních center ginu na světě s velice příhodným názvem, jehož hlavní hvězdou se měl stát domácí řemeslný gin vydestilovaný v samotném srdci muzea. Po devíti měsících experimentování na zbrusu novém, třicetilitrovém měděném kotlíkovém destilačním zařízení (v Londýně nejmenší povolené destilační zařízení svého druhu), jemuž dali jméno Koperník II. (Copernicus the Second), se po mnoha pokusech a omylech, nejrůznějších kombinacích destilovaných, ochutnaných a blendovaných rostlinných výtažků, zrodil gin Portobello Road.
Recept obsahuje devět rostlinných výtažků včetně toskánského jalovce a kosatce, kůry španělských citronů a hořkých pomerančů z Haiti a Maroka, indonéského muškátového oříšku a hrubé skořicové kůry (z jihovýchodní Asie), které jsou před destilací po dobu 24 hodin naloženy do destilátu z anglické pšenice. Výsledný produkt, jedinečný gin s mnohostranným využitím, je lahvován při síle 42 % alkoholu.
Brzy se ukázalo, že samotný Koperník II. nebude na produkci ginu Portobello Road stačit. Jeho majitelé proto oslovili Charlese Maxwella – představitele deváté generace masterů distillerů a bývalého předsedu starodávného cechu londýnských palírníků Worshipful Company of Distillers. V jeho destilerii Thames na jihovýchodě Londýna společně znovu vytvořili gin, který texturou i chutí odpovídá původnímu ginu No. 171 Portobello Road. Koperník II. si však mohl oddychnout jen nakrátko - návštěvníci muzea Ginstitute v něm již od roku 2011 mohou destilovat vlastní gin, jehož receptura je následně nastálo uchována v archivech muzea.
Gin Portobello Road má elegantní, květinové aroma jalovce, levandule, kafru a fialek, s lehkým náznakem citrusů a bílého pepře. V tradiční chuti hraje prim jalovec s náznaky citrusů a červeného bobulového ovoce. Zakončení je suché, svěží a citrusové s přetrvávající chutí lékořice a muškátového oříšku.
Doporučujeme Portobello Road Gin&Tonic ovoněný kůrou růžového grepu. Gin je výborný je však i v klasických koktejlech, jako je např. Negroni či Dry Martini.
Informace
Obsah alkoholu: 42%
Obsah lahve: 0,7 l
Země původu: Velká Británie
Značka: Portobello Road
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.
Bumbu rum Vyrobený ze štávy cukrové třtiny vypěstované na Barbadosu, Belize, Brazílii, Kostarice, Dominikánské republice, El Salvadoru, Guyaně a Hondurasu.
Santos Dumont XO Elixir Rum limitovaná edice prémiového rumového likéru.
Isautier Arrangé Banane Flambée je ochucený rum s lehkým, sladkým a ovocným aroma.
Ovocný likér vyrobený podle originální receptury s 35% podílem višňové šťávy a s lehkým mandlovým nádechem okouzlí svou lahodnou chutí a vůní.
Na počest Kuytchi, Incké bohyně duhy, byl vytvořen nový spirit drink na bázi Ron Millonario, obohacený o vzácná přírodní aromata včetně kakaa a “dulce de leche”.
Ron Barcelo Imperial Rum naprostá lahůdka z Dominikánské republiky.
Plantation Barbados Extra Old 20th Anniversary Rum po ukončení zrání na Barbadosu je tento rum transportován do Francie, kde zraje další dva roky.
Bruichladdich Port Charlotte 10y je jedinečná skotská single malt whisky, která zraje v dvojích sudech.
Don Papa Rye Aged je limitovanou edici filipínského, prémiového rumu Don Papa.
Tanqueray Rangpur je naprosto vynikající varianta ginu Tanqueray. Tento gin je ochucen velmi šťavnatými limetkami z indického Rangpuru.
Arran 10letá whisky, oficiálně uvedena na trh v roce 2006, leží v srdci ostrova Isle of Arran.
A. H. Riise XO Reseve je vyráběn ručním mícháním několika druhů rumů zrajících až dvacet let, které mají nádherně zlatavou mahagonovou barvu.
A. H. Riise Non Plus Ultra Black edition je nová limitovaná edice palírny A.H.RIISE dánského lékárníka. S průměrnou dobou zrání 25 let. Omezený počet kusů.
Dewars Double Double 32 let je dokončena v sudech po sherry Pedro Ximenez, což přináší bohaté, zralé tóny tresky s nádechem kouřovosti a hedvábně hladký závěr.
Exkluzivní rum Cihuatan Le Suerte je limitovaná edice, která byla filtrována přes křemen a zrála 15 let v panenských sudech z amerického bílého dubu.
Danzka Fifty je výjimečná vodka, která ztělesňuje sílu a charakter s obsahem alkoholu 50 %.
Planteray Cut & Dry představuje dokonalou harmonii 100% barbadoského řemeslného rumu a dužiny místních kokosových ořechů.
Novinka na letošní vánoce- poctivý vaječný likér. Z farmářských vajec, smetany, kvalitního Karibského rumu s trochou našeho Vánočního ginu a vanilky. Budete se olizovat až za ušima.
Rum Don Papa se vyrábí z melasy na filipínském ostrově Negros, kde se pěstuje jedna z nejsladších cukrových třtin na světě.
Tvůrcem této premium vodky byl v roce 1997 americký obchodník a multimilionář Sidney Frank – celoživotní gurmán a odborník.
Plantation Barbados Extra Old 20th Anniversary Rum po ukončení zrání na Barbadosu je tento rum transportován do Francie, kde zraje další dva roky.
Bunnahabhain Stiuireadair (vyslovuje se "stew-rahdur" a znamená "kormidelník" ve skotské gaelštině) je posledním členem posádky Bunnahabhain.
Příběh Precious Vodky začíná designem láhve koncipované jako rub briliantového brusu v diamantech. Po četných testech byl vybrán „pre-Tolkowsky“ střih.
Highland Park 10y vlastní, ručně převracený slad. Nakuřování rašelinou z nedaleké oblasti Hobbister Moor. Deset let zrání v sudech po sherry.
Rum Malteco 2011 Vintage Reserva je lahodný s bohatými tóny karamelu, vanilky a sušeného ovoce.
Unikát v Evropě od českého bottlera RUM CZ/SK. Brazilská cachaça infuzovaná květy amazonské rostliny Jambu. Vzrušující chuťová exploze na patře a elektrizující pocit mravenčení na jazyku a rtech.
Monkey Shoulder Blended Malt Whisky zaujme na první pohled, nejen svým jménem. Jednoduché provedení láhve je doplněno třemi opicemi.
Tullamore Dew 12letá je pečlivě vybranou směsí třikrát destilovaných irských whiskey, zrajících minimálně 12 let v sudech po bourbonu a Oloroso sherry.