Barbancourt 8 letý rum 5 Star představuje část původní kolekce vyvinuté Dupré Barbancourtem.
Barbancourt 8 letý rum 5 Star představuje část původní kolekce vyvinuté Dupré Barbancourtem. 5 Star je rum vyrobený z čisté šťávy z cukrové třtiny a zraje v dubových sudech po dobu 8 let. Tento rum se původně jmenoval "La Goutte d'Or", což v překladu znamená "Zlatá kapka". Je lahvován při síle 43 %.
Tento zlatý rum je nejlepší popíjet s ledem nebo čistý.
Aroma: pikantní skořice následovaná lehkými tóny pepře.
Chuť: svěží a hladká, pepřové tóny jsou vyváženy ovocem.
Závěr: dlouhý a vyvážený se zázvorových nádechem.
Příběh haitské společnosti Barbancourt začíná v roce 1862, kdy francouzský přistěhovalec Dupré Barbancourt poprvé vyrobil rum pomocí destilačních přístrojů typu Charentais, podobných těm, které se používají pro výrobu koňaku.
V roce 1949 Jean Gardère přemístil výrobu do nového závodu v blízkosti polí s cukrovou třtinou. Na počátku 50. let 20. století se v Domaine de l'Etoile začalo s destilací.
Zemětřesení na Haiti v roce 2010 lihovar Barbancourt vážně zasáhlo. Po čtyřech měsících se však podařilo obnovit provoz, což svědčí o jeho schopnosti obstát v náročných podmínkách.
Po smrti Thierryho Gardère, který stál v čele podniku 27 let následoval právní spor mezi členy rodiny. Mezinárodní arbitráž vrátila plnou kontrolu nad společností Barbancourt Delphine Gardère, která odkoupila zbývající podíly rodiny. Delphine je pátou generací Gardère, která dohlíží na Barbancourt, a druhou ženou. Podařilo se jí vdechnout značce Barbancourt modernější a mezinárodnější rozměr.
Palírna Barbancourt se nachází pouhé čtyři kilometry od zálivu Port-au-Prince, uprostřed polí s cukrovou třtinou. Využívá nejmodernější technologie ke snížení emisí do životního prostředí a spotřeby energie. Základem výroby rumu v Barbancourtu je studniční voda a sbíraná dešťová voda. Přibližně deset procent cukrové třtiny se sklízí na pozemcích společnosti, které sousedí s palírnou. Zbytek pochází od tisíců místních zemědělců, většinou v okruhu padesáti kilometrů od palírny.
Informace
Obsah alkoholu: 43%
Obsah lahve: 0,7 l
Země původu: Haiti
Značka: Barbancourt
Doba zrání: 8 let
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.
Bumbu rum Vyrobený ze štávy cukrové třtiny vypěstované na Barbadosu, Belize, Brazílii, Kostarice, Dominikánské republice, El Salvadoru, Guyaně a Hondurasu.
Plantation Barbados Extra Old 20th Anniversary Rum po ukončení zrání na Barbadosu je tento rum transportován do Francie, kde zraje další dva roky.
Santos Dumont XO Elixir Rum limitovaná edice prémiového rumového likéru.
Paranubes Añejo New Oak Barrel je rum z čisté třtinové šťávy, který vyrábí José Luís Carrera, třetí generace rodinné tradice, v odlehlé oblasti Sierra Mazateca v severní Oaxace.
Isautier Arrangé Banane Flambée je ochucený rum s lehkým, sladkým a ovocným aroma.
Blue Mauritius Gold rum bohatý, zlatý rum z Mauricia. Krásná barva mahagonového dřeva a nádherná lahev. Jeho aroma je plné tónů tropického ovoce a pražených ořechů
Garage 22 Summer Gin je svěží a extrémně pitelný. Zprvu překvapí náloží citrusů, kterou následuje příjemně nahořklá a štiplavá chuť galangalu.
Proper No. Twelve Whiskey perfektní blend irských sladových a obilných whiskey má na svědomí jeden z nejdrsnějších Master Distillerů – irský MMA bojovník a boxer Conor McGregor.
A. H. Riise Non Plus Ultra Rum jeden z nejnovějších přírůstků do rodiny. Vyrábí se tradičně ale s důrazem na každou kapku, která projde lidskou rukou. Pouze 2000 lahví za rok.
Druhá řada z této kolekce Barceló Rare Blends ( Porto, Maple a Mizzunara ) je v Česku. Barceló Imperial Maple Cask.
Žatecká jedenáctka je vlajková loď Žateckého pivovaru, vařeno klasickým dvourmutovým postupem.
Novinka A. H. Riise Non Plus Ultra La Galante je jemná a extravagantní interpretace ultimátního vydání série Non Plus Ultra.
Espero Cocoa & Rum je kakaový a rumový likér značky Ron Espero, vyroben ze 7 let starého dominikánského rumu a kakaa.
Vynikající směs skvělých dominikánských rumů zrající déle než šest až osm let v dubových sudech. Ron Barceló Gran Añejo se vyznačuje bohatou zlatě jantarovou barvou.
English Harbour Madeira Cask Finish - tato edice byla vytvořena na počest zakladatelů English Harbour, kteří pocházeli z ostrova Madeira.
Hlavní “tělo” rumu Diplomatico Reserva Exclusiva je kompozicí, kterou tvoří 20 % lehkých kolonových rumů a 80 % rumů destilovaných v měděném kotlíkovém destilačním zařízení.
Yaku Wari je single cask řemeslný rum, vyrábí se že šťávy cukrové třtiny, 100% pot still a hlavně stařený v panenských sudech.
Objevte svět výjimečných rumů A. H. Riise! Rumový kalendář A. H. Riise 24 Experiences 2023 obsahuje 24 malých degustačních lahviček s objemem 0,02l.
24 Days of Rum - Rumový kalendář 2023 je perfektním tipem na dárek pro každého milovníka rumu! Letos vychází v krásné modré barvě! Ať už jste ve světě rumů začátečník nebo profík, tento degustační kalendář vás zaručeně příjemně překvapí.
Bumbu XO Rum je láhvován do krásných matných láhví se stříbrným textem. Zrál v bourbonových sudech, jeho konečné zrání bylo ve španělských sudech po sherry.
Bumbu Cream je tedy dokonalá směs rumu Bumbu Original, vybraného koření a bohaté dekadentní skutečné mléčné smetany.
Novinka na letošní vánoce- poctivý vaječný likér. Z farmářských vajec, smetany, kvalitního Karibského rumu s trochou našeho Vánočního ginu a vanilky. Budete se olizovat až za ušima.
Vánoční gin roku 2023 - lehce upravená receptura z velmi úspěšné loňské edice, postavena na fenyklovém ginu a doplněná o jemné tóny Iránského šafránu.
Plantation Sealander je nový a trvalý přírůstek do porfolia Plantation. Spojuje rumy z tří různých ostrovů.
Vánoční rum A. H. Riise XO Reserve Christmas navodí sváteční atmosféru v Karibiku, kterou si možná budete chtít vychutnat i v průběhu celého roku.
Jedná se o speciální edici výběrové kávy Mantiqueira Mountains, která byla před procesem pražení několik dní macerována v kvalitní whisky.
La Hechicera Serie Experimental No.2 je druhé vydání nové experimentální série, kolumbijský melasový rum z nádherné La Hechicera s poněkud neobvyklým vyzráním.
V tomto neobvyklém a výrazném likéru se pražená arašídová chuť snoubí s jemností smetany a vytváří nezapomenutelný zážitek z ochutnávky.