Vážení zákazníci, 1.5.2025 v ŽATCI ZAVŘENO, v Mostě OTEVŘENO bez omezení. Děkujeme za pochopení.
Appleton Estate 21y Nassau Valley Casks je poctou úrodnému jamajskému údolí Nassau Valley, které je již od roku 1749 domovem Appleton Estate.
Appleton Estate 21y Nassau Valley Casks. Appleton Estate je je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender, a která nedávno oslavila 40 let v Appleton Estate.
Appleton Estate 21y Nassau Valley Casks je poctou úrodnému jamajskému údolí Nassau Valley, které je již od roku 1749 domovem Appleton Estate.
Jde o blend vybraných kotlíkových a kolonových rumů, které se vyrábí za použití místní vápencem filtrované vody. Do rumů nejsou přidávány žádné přísady a v jamajském tropickém klimatu zrají v sudech po bourbonu minimálně 21 let.
Výsledný blend je mimořádně elegantní a komplexní rum, jehož výjimečná chuť vynikne nejlépe při pomalém popíjení.
Rum má zprvu květinové aroma, které postupně odhalí zralý ořechový charakter, s hlubokými tóny vanilky, jemné pomerančové kůry, muškátového oříšku, mandlí, kávy a kakaa. Má dlouhý, suchý a lahodný závěr.
Informace
Obsah alkoholu: 43%
Obsah lahve: 0,7 l
Země původu: Jamajka
Doba zrání: 21 let
Značka: Appleton
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.
Appleton Estate byla údajně část půdy, kterou v roce 1655 získal Frances Dickinson za své služby během dobývání Jamajky Angličany. Majetek zůstal v rodině Dickinsonovcov až do roku 1845. Postupně se byl na panství vyroben řadu rumů, všechny druhy byly dělány periodickým destilačním přístrojem a rychle si získaly dobrou pověst.
Na počátku 20. století Appleton Estate získala společnost "Wray and Nephew". Je to nejstarší lihovar na Jamajce a úroda se sbírá nejen strojově, ale i mačetou. Panství je poměrně velké, s rozlohou 11 000 akrů. Na pozici hlavního míchače je zaměstnána Joy Spenceová, v lihovarské odvětví první žena na tomto postu. Kromě toho se stanovení věku řídí stejnými pravidly, která platí i pro sladovou whisky z jedné palírny - uvedený věk musí odpovídat nejmladšímu alkoholu ve směsi.
Bumbu rum Vyrobený ze štávy cukrové třtiny vypěstované na Barbadosu, Belize, Brazílii, Kostarice, Dominikánské republice, El Salvadoru, Guyaně a Hondurasu.
Santos Dumont XO Elixir Rum limitovaná edice prémiového rumového likéru.
Isautier Arrangé Banane Flambée je ochucený rum s lehkým, sladkým a ovocným aroma.
Ovocný likér vyrobený podle originální receptury s 35% podílem višňové šťávy a s lehkým mandlovým nádechem okouzlí svou lahodnou chutí a vůní.
Na počest Kuytchi, Incké bohyně duhy, byl vytvořen nový spirit drink na bázi Ron Millonario, obohacený o vzácná přírodní aromata včetně kakaa a “dulce de leche”.
Ron Barcelo Imperial Rum naprostá lahůdka z Dominikánské republiky.
Plantation Barbados Extra Old 20th Anniversary Rum po ukončení zrání na Barbadosu je tento rum transportován do Francie, kde zraje další dva roky.
Bruichladdich Port Charlotte 10y je jedinečná skotská single malt whisky, která zraje v dvojích sudech.
Vstupte do světa prvotřídních rumů s limitovanou edicí Don Papa Single Island Christmas 7y.
Don Papa Rye Aged je limitovanou edici filipínského, prémiového rumu Don Papa.
Tanqueray Rangpur je naprosto vynikající varianta ginu Tanqueray. Tento gin je ochucen velmi šťavnatými limetkami z indického Rangpuru.
Arran 10letá whisky, oficiálně uvedena na trh v roce 2006, leží v srdci ostrova Isle of Arran.
A. H. Riise XO Reseve je vyráběn ručním mícháním několika druhů rumů zrajících až dvacet let, které mají nádherně zlatavou mahagonovou barvu.
A. H. Riise Non Plus Ultra Black edition je nová limitovaná edice palírny A.H.RIISE dánského lékárníka. S průměrnou dobou zrání 25 let. Omezený počet kusů.
Dewars Double Double 32 let je dokončena v sudech po sherry Pedro Ximenez, což přináší bohaté, zralé tóny tresky s nádechem kouřovosti a hedvábně hladký závěr.
Exkluzivní rum Cihuatan Le Suerte je limitovaná edice, která byla filtrována přes křemen a zrála 15 let v panenských sudech z amerického bílého dubu.
Danzka Fifty je výjimečná vodka, která ztělesňuje sílu a charakter s obsahem alkoholu 50 %.
Planteray Cut & Dry představuje dokonalou harmonii 100% barbadoského řemeslného rumu a dužiny místních kokosových ořechů.
Novinka na letošní vánoce- poctivý vaječný likér. Z farmářských vajec, smetany, kvalitního Karibského rumu s trochou našeho Vánočního ginu a vanilky. Budete se olizovat až za ušima.
A. H. Riise Non Plus Ultra Rum jeden z nejnovějších přírůstků do rodiny. Vyrábí se tradičně ale s důrazem na každou kapku, která projde lidskou rukou. Pouze 2000 lahví za rok.
Rum Don Papa se vyrábí z melasy na filipínském ostrově Negros, kde se pěstuje jedna z nejsladších cukrových třtin na světě.
Tvůrcem této premium vodky byl v roce 1997 americký obchodník a multimilionář Sidney Frank – celoživotní gurmán a odborník.
Plantation Barbados Extra Old 20th Anniversary Rum po ukončení zrání na Barbadosu je tento rum transportován do Francie, kde zraje další dva roky.
Bunnahabhain Stiuireadair (vyslovuje se "stew-rahdur" a znamená "kormidelník" ve skotské gaelštině) je posledním členem posádky Bunnahabhain.
Příběh Precious Vodky začíná designem láhve koncipované jako rub briliantového brusu v diamantech. Po četných testech byl vybrán „pre-Tolkowsky“ střih.
Highland Park 10y vlastní, ručně převracený slad. Nakuřování rašelinou z nedaleké oblasti Hobbister Moor. Deset let zrání v sudech po sherry.
Rum Malteco 2011 Vintage Reserva je lahodný s bohatými tóny karamelu, vanilky a sušeného ovoce.
Unikát v Evropě od českého bottlera RUM CZ/SK. Brazilská cachaça infuzovaná květy amazonské rostliny Jambu. Vzrušující chuťová exploze na patře a elektrizující pocit mravenčení na jazyku a rtech.