Royal Oporto je celosvětově nejoblíbenějším druhem portského vína.
Jeho výrobce Real Companhia Velha, což je portugalská společnost, nechává toto portské víno zrát po dobu 5 let, což je podstatně déle, než činí její konkurenti, kteří pouze dodržují zákonem předepsané 3 roky. Zraje tradičním způsobem a kombinuje příjemnost své zralé chuti s jemností, dosažené zráním v dubových sudech.
Doporučuje se podávat při pokojové teplotě a během horké sezóny o teplotě 16°C. Můžete si ho dopřát jako aperitiv, či naopak až po jídle.
VíceRoyal Oporto je celosvětově nejoblíbenějším druhem portského vína.
Jeho výrobce Real Companhia Velha, což je portugalská společnost, nechává toto portské víno zrát po dobu 5 let, což je podstatně déle, než činí její konkurenti, kteří pouze dodržují zákonem předepsané 3 roky. Zraje tradičním způsobem a kombinuje příjemnost své zralé chuti s jemností, dosažené zráním v dubových sudech.
Doporučuje se podávat při pokojové teplotě a během horké sezóny o teplotě 16°C. Můžete si ho dopřát jako aperitiv, či naopak až po jídle.
MéněVíno díky zrání ztrácí originální rudou barvu a získává velmi delikátní jantarový nádech, který je pro Tawny typický. Tato desetiletá směs má výraznou vůni, prezentuje se živostí a svěžestí, s tóny sušeného ovoce. Jedná se o velmi komplexní, elegantní a sametové víno.
Ve vůni nabízí ohromnou paletu delikátních a vyzrálých tónů. Jantarovo kaštanová barva s okrovými okraji. Bohaté a hluboké aroma přechází v nevšední sametovou chuť, s tóny koření, lékořice, vlašských ořechů, vanilky, marmelád a v závěru tóny dubového dřeva. Je komplexní. bohaté, vyzrálé a decentní.
„Colheitas“ - portská vína té nejvyšší kvality, vyráběná pouze ve výjimečných ročnících. Na etiketě je vždy uveden rok sklizně.
Royal Oporto Porto Ruby je směs mladých plných červených portských vín, zrajících minimálně 3 roky ve větších dubových tancích, zpravidla o objemu několika tisíc litrů.
Royal Oporto Porto Tawny je směs mladých plných červených portských vín, zrajících minimálně 3 roky v dubových sudech.