V roce 1904 byla založena společnost Hacienda Agrícola de Chiclayo v severním Peru v Chiclayo, malé osadě mezi mořem a horami, známé jako "město přátelství". Skupina zemědělců se zde spojila, aby obchodovala se svým cukrem, a za tímto účelem vybudovala za velkých osobních obětí malou rafinérii.
V roce 1922 koupila haciendu, rafinerii a velkou plantáž cukrové třtiny od rodiny Gutiérrezových peruánská statkářská rodina Piera de Castillo v čele s donem Rolandem.
Přestože surovin bylo dostatek, technologie byla primitivní. Nedostatek technického know-how znamenal, že cukrová třtina a její potenciál nemohly být plně využity. Pracovní síla, která pocházela z místního obyvatelstva v okolí haciendy, byla také nedostatečně vyškolená.
V roce 1933 poslal Don Rolando svého nejstaršího syna Augusta studovat chemické inženýrství na univerzitu v Cambridge.
Již v létě 1938 opustila Londýn loď směřující do Peru, která vezla vzácné válcové mlýny na cukr a skotský sloupový destilační přístroj. Po mnoha letech zkoušení a destilace byl rok 1950 pro mladého Augusta Piera de Castillo památným rokem: Ron Millonario se oficiálně zrodil.
Rum byl plodem tvrdé práce, ale protože si ho jen málokdo mohl dovolit ochutnat, získal název "por los millonarios" jako uznání pro tento exkluzivní klub jednotlivců, kteří byli dostatečně bohatí, aby si tento destilát mohli koupit a vychutnat si jeho jedinečné kouzlo.
VíceV roce 1904 byla založena společnost Hacienda Agrícola de Chiclayo v severním Peru v Chiclayo, malé osadě mezi mořem a horami, známé jako "město přátelství". Skupina zemědělců se zde spojila, aby obchodovala se svým cukrem, a za tímto účelem vybudovala za velkých osobních obětí malou rafinérii.
V roce 1922 koupila haciendu, rafinerii a velkou plantáž cukrové třtiny od rodiny Gutiérrezových peruánská statkářská rodina Piera de Castillo v čele s donem Rolandem.
Přestože surovin bylo dostatek, technologie byla primitivní. Nedostatek technického know-how znamenal, že cukrová třtina a její potenciál nemohly být plně využity. Pracovní síla, která pocházela z místního obyvatelstva v okolí haciendy, byla také nedostatečně vyškolená.
V roce 1933 poslal Don Rolando svého nejstaršího syna Augusta studovat chemické inženýrství na univerzitu v Cambridge.
Již v létě 1938 opustila Londýn loď směřující do Peru, která vezla vzácné válcové mlýny na cukr a skotský sloupový destilační přístroj. Po mnoha letech zkoušení a destilace byl rok 1950 pro mladého Augusta Piera de Castillo památným rokem: Ron Millonario se oficiálně zrodil.
Rum byl plodem tvrdé práce, ale protože si ho jen málokdo mohl dovolit ochutnat, získal název "por los millonarios" jako uznání pro tento exkluzivní klub jednotlivců, kteří byli dostatečně bohatí, aby si tento destilát mohli koupit a vychutnat si jeho jedinečné kouzlo.
MéněMillonario 10 Aniversario Reserva byl vytvořen u příležitosti výročí deseti let od založení rumu Millonario.
Millonario 10 Aniversario Cincuenta vychází ze stejné receptury jako 10 Aniversario Reserva, je však lahvován při vyšší síle 50 % a nabízí tak větší intenzitu chuti.
Millonario 10 Aniversario Reserva byl vytvořen u příležitosti výročí deseti let od založení rumu Millonario.
Millonario 10 Aniversario Reserva byl vytvořen u příležitosti výročí deseti let od založení rumu Millonario.
Ron Millonario 15 Solera Reserva Especial je zástupcem ultraprémiových tmavých třtinových rumů ze severního Peru.
Na počest Kuytchi, Incké bohyně duhy, byl vytvořen nový spirit drink na bázi Ron Millonario, obohacený o vzácná přírodní aromata včetně kakaa a “dulce de leche”.
Millonario XO je destilován ze třtinové melasy v destilační koloně, zraje v sudech z amerických bílých dubů, které dříve obsahovaly bourbon, a v solera systému, ve kterém zrálo dříve sherry (Pedro Ximenez).