Vážení zákazníci, prodejna ŽATEC je 18. 4. - 21. 4. UZAVŘENA. Vaše objednávky z ESHOPU začneme odesílat v úterý 22. 4. V Mostě OTEVŘENO bez omezení. Děkujeme za pochopení.
Likér je sladký alkoholický nápoj, často ochucený ovocem, bylinkami, kořením či jinými plody a někdy smetanou. Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu „stát“, a...
Likér je sladký alkoholický nápoj, často ochucený ovocem, bylinkami, kořením či jinými plody a někdy smetanou. Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu „stát“, aby se jejich složky správně spojily.
Výroba likérů počala před staletími, kdy se oddělily od bylinkářské medicíny, často připravované mnichy, tak jako Chartreuse či Benediktýnka. V Itálii byly likéry vyráběny již v 13. století.
Likéry jsou stupňovitostí alkoholu někde mezi dezertními víny a destiláty. Většinou mají mezi 20–40 % alkoholu, ale některé mají i přes 50 %. Cukru mají likéry od 100 g/l. Bylinné alkoholické nápoje s obsahem cukru do 100 g/l se nazývají hořké lihoviny. Lihoviny s obsahem cukru nad 250 g/l lze označit jako krém.
Likéry se připravují vyluhováním bylin, koření nebo dalších aromatických a chuťových přísad ve vodě nebo líhu a přidáním cukru atd. Některé likéry jsou připravovány destilací aromatických a ochucovacích surovin.
Existuje velké množství druhů likérů – bylinné, kávové, čokoládové, vaječné, ovocné, krémové a likéry z koření. Pijí se samotné, nebo se používají při přípravě drinků i pokrmů. Dále se dělí na sladké, polosladké a ovocné (neboli ratafie), na krémy a hořké likéry. Likéry, které mají obsah cukru 10 kg ve 100 litrech a obsahují přísadu aroma se nazývají dvojnásobné pálenky. Občas nejsou slazené vůbec, mohou být barvené i nebarvené. Likéry vyráběné s použitím ovoce nebo obsahují přísadu ovocné šťávy se nazývají ratafie.
Přejeme Vám úspěšný výběr likérů u nás, Nápoje Červený.
Vermut Rosso Bottega je založen na odrůdě Merlot, která je jedním z nejtypičtějších vín v dané oblasti.
Zelená neboli naprostá klasika českých hospod s nezaměnitelnou barvou a chutí máty.
Jedinečný spirit drink vyrobený z klasického ginu Brockmans, který je obohacený prvotřídním mexickým destilátem z agáve.
Vecchio Amaro del Capo je velmi populární italský bylinný likér. Základem pro výrobu tohoto italského bylinného likéru jsou nejrůznější cizokrajné byliny.
Captain Morgan Tiki novinka ve flotile Captain Morgan přináší osvěžující kombinaci manga a ananasu na bázi legendárního rumu Captain Morgan.
Cointreau likér a zároveň autentický Triple-Sec Cointreau je symbolem elegance. „Pařížský likér“ nabízející rafinovanou vyváženost sladké a hořké chuti pomerančů z Haiti, Španělska a Brazílie.
Ďábelský krvesaj -počátek jeho výroby spadá do konce 90. let, pod názvem Krvesaj je vyráběn od roku 2000.
Ďábelský krvesaj -počátek jeho výroby spadá do konce 90. let, pod názvem Krvesaj je vyráběn od roku 2000.
Světlý, tropický banánový likér od výrobce De Kuyper, který je ve hře od roku 1695.
De Kuyper Butterscotch Likér tento vynikající likér z Holandska doporučujeme všem, kteří preferují plný, jemně sladký likér, který je na patře velmi jemný a krémový.
Vynikající pojetí tohoto klasického likéru z černého rybízu od historické holandské palírny De Kuyper.
De Kuyper Curacao blue je nápoj ochucený sušenou kůrou ze zelených pomerančů a pochází z ostrova Curacao v Karibském moři.
Bezinkový likér De Kuyper se vyrábí z přírodního extraktu z květů zimostrázu (jiné názvy jsou "pěnivka" a "květ černého bezu").
Marasquin - není-li třešeň rozdrcená, není to to pravé. Ano, je to tak. V případě destilace Marasquina je drcení zásadní.
De Kuyper Peachtree je broskvový likér s jedinečnou chutí šťavnatých bílých broskví.
Destilováno ze sušených pomerančů s citrusy pro sladkost.
Edradour Cream je sametově krémový whisky likér ze skotské Vysočiny, jeho základem je single malt Whisky z Edradouru, doplněná jemnou skotskou smetanou.
Novinka na letošní vánoce- poctivý vaječný likér. Z farmářských vajec, smetany, kvalitního Karibského rumu s trochou našeho Vánočního ginu a vanilky. Budete se olizovat až za ušima.
Frangelico je italský lískooříškový likér s příchutí čokolády a vanilky. Kořeny původní recepury spadají až do 17. století, ale dnešní podobu získal až v 80. letech 20. století.
Crème de la Crème představuje luxusní spojení koňaku Godet a francouzského ovesného mléka.
Grand Marnier Grand Rouge je francouzský pomerančový likér, který se hojně využívá v gastronomii, ale i k pohodovému popíjení.
V tomto neobvyklém a výrazném likéru se pražená arašídová chuť snoubí s jemností smetany a vytváří nezapomenutelný zážitek z ochutnávky.
Jack Daniels Tennessee Apple (jablko) novinka v ČR, jedinečný jablkový Jack.
Jack Daniel’s Tennessee Fire ostrá kořenitá chuť zakončená nezaměnitelně jemnými tóny whiskey Jack Daniel’s.
Ostrá kořenitá chuť zakončená nezaměnitelně jemnými tóny whiskey Jack Daniel’s – to je Jack Daniel’s Tennessee Fire.
Jack Daniels Tennessee Honey spojuje dvě vzájemně se doplňující chutě novým způsobem.
Jack Daniels Honey Whiskey Liqueur je složený z Tennessee whiskey Jack Daniels a medu prvotřídní kvality pocházejícího rovněž z amerického Tennessee.
Likér Jack Daniels Honey je složený z Tennessee whiskey Jack Daniels a medu prvotřídní kvality pocházejícího rovněž z amerického Tennessee. Vyváženě nasládlá medová chuť je doprovázena tóny skořice a zakončena ořech.